Κατά του Γρηγόρη Ψαριανού μετά το tweet του για τους καθηγητές που αποκάλεσε «καθάρματα» στρέφονται η ΟΛΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον «πετάξει από τις λίστες».

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ψαριανός καταφέρεται εναντίον των εκπαιδευτικών και του λειτουργήματός τους. Εχθές, μετά την πρωτοφανή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, εξέφρασε για άλλη μία φορά το μένος του για τους/τις εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τους με χυδαίες ύβρεις».

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή» σημειώνει.

«Έχουν περάσει ώρες από το υβριστικό παραλήρημα Ψαριανού κατά των καθηγητών και η ΝΔ κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα» τονίζει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει εδώ και τώρα τις δηλώσεις Ψαριανού, να τον πετάξει από τις λίστες της και να διαγραφεί από τη ΝΔ» συμπληρώνει.

To tweet του Γρηγόρη Ψαριανού που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Γρηγόρης Ψαριανός χαρακτήρισε «καθάρματα», «σκουλήκια», «αλήτες» και «αρχιμαφιόζους» του δασκάλους οι οποίοι, σύμφωνα με την ανάρτησή του, πανηγυρίζουν επειδή έπεσε το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων μετά από επίθεση χάκερς.

Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στην ανάρτησή του, την συνόδευσε με μια φωτογραφία του Μάρλον Μπράντο από την ταινία «Ο Νονός».

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Ψαριανός έγραψε: «Οι ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ τών παιδιών μας, που πανηγυρίζουν επειδή “χάκερς” – πράκτορες που δεν ξέρουμε για ποιον δουλεύουν, έριξαν εν μέσω εξετάσεων το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων

Είναι Μεγάλα ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ και πρέπει να πάνε σπίτι τους.

Σκουλίκια είναι. Αλήτες. Αρχιμαφιόζοι, Όχι Δάσκαλοι…».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ψαριανός καταφέρεται εναντίον των εκπαιδευτικών και του λειτουργήματός τους. Εχθές, μετά την πρωτοφανή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, εξέφρασε για άλλη μία φορά το μένος του για τους/τις εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τους με χυδαίες ύβρεις.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή.

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ, με την οποία ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος βουλευτής, συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές και αναμένουμε την αντίδρασή της.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Έχουν περάσει ώρες από το υβριστικό παραλήρημα Ψαριανού κατά των καθηγητών και η ΝΔ κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει εδώ και τώρα τις δηλώσεις Ψαριανού, να τον πετάξει από τις λίστες της και να διαγραφεί από τη ΝΔ.

Διαφορετικά θα σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τον Ψαριανό πως οι καθηγητές είναι «αλήτες, καθάρματα και μαφιόζοι».