«Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, κανένα από τα αποτελέσματα δεν προσμετρώνται και όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή». Με αυτή την φράση ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκε στους βουλευτές του κόμματός του στην οδό Πειραιώς καλώντας τους να δώσουν τον αγώνα όλοι μαζί για να επαναβεβαιώσουν το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Τόνισε ακόμα ότι σις εκλογές «νίκησε ο ρεαλισμός και ο πραγματισμός και ηττήθηκε η τοξικότητα και η πόλωση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «η μεγάλη αυτή νίκη» όπως είπε «επιτεύχθηκε με επικράτηση της ΝΔ και κατά κράτος σε λαϊκές συνοικίες της Αθήνας που κάποιοι θεωρούσαν κάστρα της αντιπολίτευσης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές του για τον αγώνα που έκαναν μαζί και για το πολύ υψηλό ποσοστό το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων.

«Ήμουν σίγουρος ότι η μεγάλη προσπάθεια θα κέρδιζε την επιβράβευση των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά

Σημείωσε επίσης ότι το αποτέλεσμα των εκλογών «μας γεμίζει ευθύνη» και πως υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο και αυτή είναι η αυτοδύναμη ΝΔ.

«Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση», υπογράμμισε και τόνισε ότι αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός και η χαλάρωση αλλά και τα προβλήματα των πολιτών.

Ζήτησε από τα στελέχη του να σιγουρευτούν ότι θα υπάρχει η μέγιστη δυνατή προσέλευση.

Από τους ίδιους ζήτησε να επιδείξουν μετριοπάθεια σεμνότητα και έμφαση στον θετικό προγραμματικό λόγο και να αφήσουν τους άλλους να τσακώνονται για το ποιος θα είναι αντιπολίτευση. Να πάνε πόρτα πόρτα στους πολίτες και να δώσουν τον αγώνα για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ.