Στην έκτη και τελευταία ενότητα του ντιμπέιτ με θέμα Νέα Γενιά κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση που δέχθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη. «Περίπου 430.000 νέοι ψηφοφόροι αποτελούν πονοκέφαλο για το πού θα κατευθυνθεί η ψήφος τους. Δεν τους εκφράζουν τα συστημικά κόμματα. Μήπως δεν επικοινωνείτε μαζί τους;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του Ant1 τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων ανθρώπων είναι ότι ενώ έχουν πολλά εφόδια, έχουν λιγοστές ευκαιρίες. Γι’ αυτό χιλιάδες έχουν φύγει στο εξωτερικό για να οικοδομήσουν ζωή με αξιοπρέπεια. Να δούμε τι κάνουμε γι’ αυτούς που έμειναν εδώ, να φρενάρουμε το brain drain. Χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη. Σοβαρές επενδύσεις. Στήριξη της καθημερινότητας σε νέα ζευγάρια. Συμβαίνει σε Πορτογαλία, Ισπανία. Η Ελλάδα γιατί όχι; 150.000 κοινωνικές κατοικίες με φορολογικά κίνητρα που θα νοικιάζονται σε νέα ζευγάρια και φοιτητές. Μέσω του ανταγωνισμού θα πέσουν συνολικά τα ενοίκια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ είπα αυτό που συμβαίνει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Η Δικαιοσύνη οδηγεί αυτούς που πρωταγωνιστούν απέναντι στις ποινικές τους ευθύνες. Δεν λέω κάτι που είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Αυτό πρέπει να συμβαίνει σε κάθε χώρα. Χαίρομαι που ο Τσίπρας συμφωνεί με τους διοικητές που δεν θα είναι ρουσφέτια γιατί έτσι θα αποφύγουμε και τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που είχε κάνει εκείνος διοικητή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.