Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος η τέταρτη θεματική ενότητα στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη για την κριτική ότι πριμοδοτεί την ιδιωτική παιδεία και την υγεία εις βάρος της δημόσιας. Ρωτήθηκε επίσης για τις ελλείψεις στην περιφέρεια στον τομέα της υγείας τι θα κάνει.

«Το νέο ΕΣΥ που οραματίζομαι είναι μια από τις τρεις κεντρικές πολιτικές μου προτεραιότητες», είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε εκπονήσει πρόγραμμα με 10.000 προσλήψεις στην υγεία για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες καθυστερήσεις για χειρουργεία και ραντεβού. Δεν είναι αποδεκτά όπως και τα ράντζα. Έχουμε σχέδιο για την αναμόρφωση των κέντρων εκτάκτων περιστατικών αλλά και των Κέντρων Υγείας και έχουμε σχέδιο προληπτικών εξετάσεων αλλά και τον προσωπικό γιατρό».

Στο ερώτημα για τους πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αν είναι λύση τα επιδόματα απάντησε ότι υπήρξε βελτίωση σε σχέση με τον περασμένο χρόνο 2 μονάδες για τους Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι προτεραιότητά μου με καλύτερους μισθούς και ανάπτυξη».