Fake news χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δημοσιεύματα που φέρουν τον ίδιο να συναντά στο σπίτι που μισθώνει στο Σούνιο, τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάννη Βαρουφάκη προκειμένου να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους και να χαράξουν κοινή στρατηγική ενόψει των εκλογών της 21ης του μηνός.

«Αναφέρθηκα πριν από λίγες σε μεθόδους Τραμπ. Αυτές είναι, τα fake news», απάντησε σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. «Δεν κάνω συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων στα κρυφά», ανέφερε ακόμη.

«Κάποια στιγμή συνάδελφοί σας γίνονται γραφικοί», συνέχισε, ενώ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όσα είπε σε πρωινή του συνέντευξη, παρατήρησε: «Κατανοώ τη δυσκολία που έχει ο Μητσοτάκης. Του έχει μείνει το φάντασμα του κυρίου Βαρουφάκη.

Αυτόν τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη – Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον εξηγήσω. Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι είναι μονόπλευρος».

Παράλληλα σχολίασε για τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι «έχει εμμονές».

«Οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή και όχι να κάνουν καμπάνια από τη φυλακή»

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη συνέντευξή του με πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Για το θέμα του κόμματος Κασιδιάρη και τις κατηγορίες του πρωθυπουργού είπε ότι «πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απέναντι στην αριστερά συνολικά. Εμείς πιστεύουμε ότι οι νεοναζί πρέπει να είναι στην φυλακή αλλά όχι για να κάνουν καμπάνια αλλά γιατί ήταν εγκληματική οργάνωση». Θύμισε ότι είχε καταθέσει τροπολογία που θα μπορούσε να αποκλείσει κάθε κόμμα που θα είχε στους συνδυασμούς του καταδικασμένους. Για την κατηγορία του κ. Μητσοτάκη είπε: «Γιατί να καταθέσουμε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, για μία τροπολογία που δεν ψηφίσαμε». Θύμισε ακόμη την καταγγελία του κ. Τζανερίκου ο οποίος κατήγγειλε ότι τον κάλεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για να διευθετήσεις το θέμα. «Αν θέλεις να υπερασπιστείς την Δημοκρατία δεν ακολουθείς αντιδημοκρατικές μεθόδους. Ας βγει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει τον πολέμιο της ακροδεξιάς όταν έχει στο κόμμα του τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη». Σημείωσε ακόμη ότι «βλέπω μία μεγάλη αναταραχή στην δεξιά πολυκατοικία με τους αποκλεισμούς κομμάτων, μετά το κόμμα Κασιδιάρη, το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου, το κόμμα της κ. Λατινοπούλου. Αυτή η κινητικότητα δεν είναι φυσιολογική, βλέπω ότι στη ΝΔ θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι που είναι στα δεξιά τους για να μονοπωλήσουν μία στρατηγική που ξεκίνησε με την φωτογράφιση στον φράχτη του Έβρου».

Διαψεύδει ο Βαρουφάκης τα περί συνάντησης με τον Τσίπρα

Διαψεύδει ο επικεφαλής του ”ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη” δημοσιεύματα για συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη.

«Μόνο ενδεικτική της απελπισίας του κ. Μητσοτάκη είναι η αναφορά του (”δεν το υιοθετώ αλλά λένε…”) στα fake news περί επίσκεψής μου στο εξοχικό του κ. Τσίπρα», υποστηρίζει, σε δήλωσή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Τόσο μεγάλη ανάγκη έχει να συσπειρώσει τη δεξιά πολυκατοικία που επιστρατεύει μύθευμα χυδαίας δεξιάς φυλλάδας;», διερωτάται επίσης.