Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι πολίτες θα επιλέξουν κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει βελτίωση της ζωής τους, υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών “θα βγάλει τα νούμερα” και θα καθορίσει το πρόγραμμα και τις συνεργασίες» σημειώνει ο κ. Φάμελλος και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που δεσμεύεται για μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπογραμμίζει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει η ανάκτηση της πλειοψηφίας στη ΔΕΗ ακόμη και με την αγορά της μετοχής στην τιμή της και προσθέτει ότι «όλα είναι θέμα επιλογών και η δική μας επιλογή είναι η ΔΕΗ να έχει Δ κεφαλαίο και προτεραιότητα το συμφέρον των καταναλωτών».

Επιμένει δε, ότι η ΝΔ επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση τομέων που αποτελούν φυσικά μονοπώλια και προσθέτει: «Τελευταίο στο στόχαστρο μπήκε το νερό, αλλά η αντίδραση της κοινωνίας υποχρέωσε τον κ. Μητσοτάκη σε ήττα και εκεί οφείλεται και η αλλαγή δηλώσεων».

Αναφέρεται στη υπόθεση Γεωργούλη λέγοντας ότι έχει θυμώσει και έχει πληγώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν έχει σχέση με πολιτικό κόστος και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός, καμία ανοχή και φυσικά καμία κάλυψη σε τέτοια φαινόμενα».