Την αισιοδοξία του ότι όχι μόνο η Κρήτη αλλά και ολόκληρη η χώρα θα “είναι μπλε” στις εκλογές εξέφρασε στην πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά.

Από τις ρίζες μου αντλώ πάντα δύναμη και ο δικός σας ενθουσιασμός μου δίνει κουράγιο είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Είπε ότι δεν επέλεξε τυχαία την Κρήτη και τα Χανιά γιατί επισκέφθηκε νωρίτερα την πρόεδρο της δημοκρατίας για να προκηρύξει εκλογές τις οποίες και θα κερδίσει.

Εννοούμε όσα λέμε, είπε γιατί εξαντλήσαμε την 4ετια και από αυτή την ώρα που θυροκολλείται το διάταγμα διάλυσης της Βουλής ξεκινά και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία.

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω από αλλού λοιπόν γιατί αυτό θα ήθελαν ο Κωνσταντίνος και η Μαρίκα Μητσοτάκη.

Κωσταντίνου και Ελένης θα γίνει η Ελλάδα γαλάζια και όχι μόνο η Κρήτη.

Η πατρίδα μας δεν θέλει δεύτερη φορά στην συμφορά αλλά δίνει δεύτερη εντολή στην προκοπή.

Το ψέμα είναι ανανδρεία και από εμένα ψέμα δεν θα ακούσετε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν γνώρισε τόσες πολλές κρίσεις και καμία άλλη όμως δεν στήριξε τόσο πολύ τους πολίτες. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της.

Οι πολίτες ελαφρύνθηκαν από 50 φόρους και οι εισφορές μειώθηκαν. Όλοι πληρώνουν 35% μικρότερο ΕΝΦΙΑ, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος γονικών παροχών. Φέτος, περίπου 1,6 εκατ. Συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια αυξήσεις γύρω στο 8% και όσοι αδικούνται από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου πήραν από 200 έως 300 ευρώ και δεσμεύομαι ότι θα τους στηρίζω μέχρι να σβήσει η διαφορά αυτή.

Στην πατρίδα μας δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Ο τουρισμός και τα έσοδά του πάνε από το καλό στο καλύτερο και η φετινή χρονιά θα είναι χρονιά ρεκόρ. Η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2015-19.

Τότε οι τράπεζες ήταν κλειστές και σήμερα η οικονομία μας είναι ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα και το 2022 έκλεισε για την χώρα μας με μικρό μεν αλλά πλεόνασμα. Η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα από αυτό που εκτιμούσαμε κι εμείς. Το δημόσιο χρέος έπεσε 23 μονάδες. Εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν και προκύψει ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023.

Και αυτό σημαίνει έναν καινούριο κύκλο ευκαιριών για την πατρίδα μας.

Κανείς δεν αμφισβητεί πόσο αυξήθηκε το ΑΕΠ της Κρήτης και δημιουργήθηκαν εδώ στα Χανιά 3.000 θέσεις εργασίας.

Ο Νίκος Καζαντζάκης έγραφε ότι το ψέμα είναι αναδρεία και είμαι εδώ για λίγα λόγια και καλά και από εμένα ψέματα δεν θα ακούσετε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στην Κρήτη από τα οδικά έργα έως τα λιμάνια και είπε ότι σύντομα θα είναι γεγονός το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Επίσης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που γίνονται στο νησί και ιδιαίτερα στα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πριν από 4 χρόνια κάποιος μας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα αλλά εμείς μειώσαμε τις ροές και επίσης ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται. Παρά την άθλια τροπολογία Παπαδημούλη.

Είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν ότι η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός. Και εμείς τους δώσαμε απάντηση με τα νέα αεροσκάφη και πλοία και τις αυξήσεις στους ενστόλους και την αναγέννηση των ναυπηγείων μας. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα εθνικά μας δίκαια.

Όσον αφορά στην ενεργή διπλωματία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην συμφωνία με τις ΗΠΑ, την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο.

Τόνισε ακόμα ότι ποτέ αυτή η κυβέρνηση δεν επικαλέστηκε τις πολλές τρικυμίες για να παραιτηθεί από τους στόχους της. Υπηρετήσαμε και πετύχαμε τους στόχους μας και θυμάμαι όταν σας μίλησα το 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα αλλά μεθοδική δουλειά και μεγάλη προσπάθεια γιατί αυτή η Ελλάδα που οραματιζόμαστε απέκτησε γερά θεμέλια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι από την σύγκριση με τους αντιπάλους προτιμά την σύγκριση αλλά υπάρχει μια αντιπολίτευση με όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Όχι στις αμυντικές συμφωνίες, στους εξοπλισμούς, στον φραχτη στον Έβρο, στα διακιώματα των πολιτών με αναπηρία.

Έχουν το υποκριτικό σύνθημα δικαιοσύνη παντού όταν έχει δίπλα του τον καταδικασμένο με 13-0 Νίκο Παππά. Εγώ δεν θα ασχοληθώ με τα λεφτόδεντρα που θα οδηγήσουν είτε σε πτώχευση είτε σε νέο μνημόνιο. Όποιος τα ψέματα λαλεί δίχως αντριά λογάται είπε ο Βιντσεζος Κορνάρος.

Θα κατηγορήσω όμως τον κ. Τσίπρα γιατί έγινε εξαίρεση στο δημοκρατικό τόξο και γιατί άφησε πίσω του την παγίδα της απλής αναλογικής ενώ είχε εκλεγεί με ενισχυμένη. Ήθελε να βλάψι τη ΝΔ αλλά έβλαψε την ίδια την δημοκρατία. Εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε το χατίρι σε αυτούς που επιχειρούν να βάλουν την πατρίδα μας σε νέες περιπέτειες.

Αν οι αριθμοί τους το επιτρέπουν θα συνασπισθούν ακόμα και αν ηττηθούν.

Είχα προειδοποιήσει για την πολιτική τερατογέννεση. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, Βαρουφάκη που θέλει να κλείσει τις τράπεζες με Τσίπρα πρωθυπουργό και αντάλλαγμα την μονιμοποίηση της απλής αναλογικής.

Ο κίνδυνος της επόμενης ημέρας δεν είναι μόνο μια κυβέρνηση κουρελού αλλά ο κίνδυνος ακυβερνησίας με ατέρμονα παζάρια.

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Κρήτη το πρωί της Κυριακής, μεταβαίνοντας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου στις 10:30 πμ, όπου αναμένεται να επισκεφθεί την πρότυπη μονάδα χαρουπιού που λειτουργεί στην περιοχή. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

.