Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το εθνική σχέδιο για την υγεία, τις προσλήψεις, αλλά και τους μισθούς των υγειονομικών. Ο κ. Πλεύρης δεν άφησε ασχολίαστη τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με τους κομματικούς διορισμούς στο Δημόσιο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη, ο Θάνος Πλεύρης είπε αρχικά ότι προσελήφθησαν 15.000 προσωπικό και υπάρχουν 7.000 παραπάνω προσωπικό σε σχέση με το 2019, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στο προσωπικό και ιδιαίτερα στους γιατρούς, παρά τα κίνητρα που δόθηκαν.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έως το τέλος του 2024 θα έχουν ανακαινιστεί τα ΤΕΠ σε 80 νοσοκομεία, τα οποία έχουν ενταχθεί στον ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης και σύντομα θα τον παρουσιάσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «ήταν στόχος της πρώτης τετραετίας, αλλά δεν μας το επέτρεψε η πανδημία».

Αναφερόμενος στο μισθολογικό, είπε ότι θα υπάρξει πιο δραστική παρέμβαση στους μισθούς των γιατρών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ο κ. Πλεύρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι προκλητικό το ΠΑΣΟΚ να μιλά για κομματικούς διορισμούς και αυτό το αφήνω εδώ».