Η πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έλαβε μια επιστολή από 10 ευρωβουλευτές, οι οποίοι καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις βελγικές φυλακές, καθώς κατηγορείται για την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της lesoir.be, οι ευρωβουλετές ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D), ενώ όλοι προέρχονται από την Ιταλία.

«Η πρόεδρος έλαβε μια επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι αιρετοί και οι ευρω-ομάδες να κοινοποιούν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Αυτές οι επιστολές δεν είναι δημόσιες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σημείωσε ότι «η πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές αρχές».

«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D αλλά για ατομική πρωτοβουλία ευρωβουλευτών», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της πολιτικής ομάδας, αναφερόμενος στους υπογράφοντες.

Αυτοί οι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Μπράντο Μπενιφέι και η Αλεσάντρα Μορέτι, κάνουν λόγο κυρίως για έλλειψη ανθρωπιάς στη Δικαιοσύνη και τον θεσμό της φυλακής απέναντι στην Εύα Καϊλή, ακόμη και για «μάτσο συμπεριφορά».

«Δεν είναι για να ασκήσουμε πίεση σε κάποιον» υπογραμμίζει ο Μπράντο Μπενιφέι την παραμονή της νέας ακρόασης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αίτημα την αποφυλάκισή της, «αλλά για να αναδείξουμε το γεγονός ότι ένα άτομο στερείται το δύο ετών παιδί του».