«Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όταν, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς από το Newsbeast για την ημερομηνία ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων είπε: «Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα έχουμε ανακοινώσεις ονομάτων. Όταν τα ανακοινώναμε εδώ και καιρό μας έλεγαν ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές και διαψεύστηκαν. Όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και τις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων. Θα αποτελούν την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της πρότασης της ΝΔ».

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις περί συνεργασιών από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, είπε: «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει κατά καιρούς διάφορα. Ότι δεν επιθυμεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρώτο ή τον δεύτερο των εκλογών. Μετά είπε “να στείλουμε τη ΝΔ στην αντιπολίτευση”, τώρα μου λέτε αυτό. Βασικός προσανατολισμός και στόχος της ΝΔ είναι μια καθαρή εντολή αυτοδύναμης διακυβέρνησης.

Είναι σαφής η θέση μας. Για να λαμβάνονται γρήγορα και έγκαιρα οι αποφάσεις και να ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας της επόμενης ημέρας».