Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη: στρατηγική επιλογή για την πολιτική δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την ΕΕ» διοργανώνει σήμερα στις 16:00 στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8) ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και ιδρυτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, «η μεταστροφή του κέντρου βάρους του στρατηγικού μας σχεδιασμού προς την πρόληψη θα επιφέρει διττά οφέλη: αφενός θα σώσει περισσότερες ζωές, αφετέρου θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε πολύτιμους πόρους. Πρέπει να μειώσουμε τη σπατάλη που γιγαντώθηκε στη χώρα μας προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία εκμεταλλεύονται, εκτός των άλλων, και το κενό στον τομέα της πρόληψης».

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής στο London School of Economics κ. Η. Μόσιαλος, ο καθηγητής Παιδιατρικής στο Παν. Αθηνών, κ. Γ.Χρούσος, ο καθηγητής Οικονομικών της υγείας στο Παν. Αθηνών κ. Γ. Υφαντόπουλος, η διδάκτωρ διοίκησης και πολιτικής υγείας κ. Ε. Χατζηανδρέου, ο εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ κ. M.Cecchini και ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης.