Συνέντευξη τύπου με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στις 12:30, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη ότι «την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί από τη Βουλή η διάταξη που βάζει μπλόκο σε ναζιστικά μορφώματα».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου πρόκειται για «μια αυτονόητη ρύθμιση και από το Νοέμβριο που την έχουμε στείλει θα επιδιώξουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση. Σε αυτό το πεδίο δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές. Πρέπει να μπορούμε να αποκλείουμε φασίστες και εγκληματίες», τόνισε.

«Επιδιώκουμε καθαρή εντολή διακυβέρνησης- Η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης»

Τη σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης για αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές επανέλαβε, επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς σχετικά σημειώνοντας ότι εάν οι εκλογικοί συσχετισμοί αποτυπώσουν κάτι διαφορετικό, το ζήτημα αυτό θα τεθεί στον κατάλληλο χρόνο. Συγκεκριμένα ο κος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε:

«Έχω πει αρκετές φορές ότι δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι στις εκλογές με ενισχυμένη αναλογική η ΝΔ δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θέλουμε καθαρή εντολή κυβέρνησης, το έχουμε πει πεντακάθαρα στον ελληνικό λαό έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση του και βασιζόμενοι στο κυβερνητικό μας έργο. Αν είναι διαφορετικοί οι εκλογικοί συσχετισμοί θα τεθεί το θέμα στον κατάλληλο χρόνο. Η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης».