Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, εξέφρασε στη Βουλή την αποδοκιμασία και αγανάκτηση του για την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη. Χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» την αγανάκτηση των πολιτών αλλά «οι λογαριασμοί των πολιτών με τα κόμματα λύνονται στις εκλογές και σε καμία απολύτως περίπτωση στους δρόμους, χειροδικώντας».

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Θα μου επιτρέψετε, πριν ξεκινήσω την απάντηση, να εκφράσω με απόλυτο τρόπο την αποδοκιμασία, αλλά και την αγανάκτησή μας για τη χθεσινή άνανδρη επίθεση εναντίον του κυρίου Χατζηδάκη και μάλιστα να τονίσω ότι αυτή η αποδοκιμασία δεν σχετίζεται πρωτίστως με το γεγονός ότι είναι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν είναι αποτέλεσμα μιας καλώς εννοούμενης κατά τα άλλα συναδελφικής αλληλεγγύης, αλλά σχετίζεται πρωτίστως με το γεγονός ότι ο κύριος Χατζηδάκης είναι άνθρωπος.

Και μία γενικότερη παρατήρηση και ανεξάρτητη από το χθεσινό θλιβερό γεγονός, είναι, ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δικαιολογημένα πιστεύω ότι θεωρούν ότι βασικός υπαίτιος που παρ’ ολίγο η χώρα να χρεοκοπήσει, είναι η γκρίζα πλευρά του κομματικού συστήματος, είναι η γκρίζα πλευρά της μεταπολίτευσης.
 Όμως, στη δημοκρατία, σε μία ευνομούμενη, σύγχρονη, πολιτισμένη δημοκρατική Πολιτεία και κοινωνία, οι λογαριασμοί των πολιτών με τα κόμματα λύνονται στις εκλογές και σε καμία απολύτως περίπτωση στους δρόμους, χειροδικώντας. Ιδίως σε μία περίοδο, όπου η Ελλάδα είναι σε πόλεμο οικονομικής επιβίωσης. Και αν η Ελλάδα χάσει αυτόν τον πόλεμο οικονομικής επιβίωσης, δεν θα υπάρξει νικητής στην Ελλάδα. Θα είναι ανυπολόγιστη η ζημιά για ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Σε αυτόν τον πόλεμο οικονομικής επιβίωσης ένα είναι το πολυτιμότερο πολεμοφόδιο που έχει η χώρα, που έχει η κυβέρνηση, που έχει ο ελληνικός λαός στη διάθεσή του. Η ενότητα και η προσπάθεια του ελληνικού λαού»