Μπορεί οι εθνικές εκλογές να αργούν ακόμη, καθώς ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο αυτή την περίοδο σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών γίνονται πρόβες για τον τρόπο αποστολής των αποτελεσμάτων ανά εκλογικό κέντρο.

Αυτό δεν γίνεται επειδή ετοιμάζεται κάποιος πολιτικός αιφνιδιασμός από το Μέγαρο Μαξίμου και θέλουν να τσεκάρουν την ετοιμότητα του συστήματος, αλλά διότι ελλοχεύει, όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες, ο κίνδυνος να παρεισφρήσουν τη βραδιά των εκλογών εξωγενείς δυνάμεις οι οποίες θα επιχειρήσουν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν απόπειρες εμπλοκής εξωγενών παραγόντων στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας με στόχο την αποσταθεροποίηση. Για το λόγο αυτό έχουν γίνει συσκέψεις τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό τον Μάκη Βορίδη με παράγοντες της εταιρείας λογισμικού Singular Logic όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να αποτραπούν κυβερνοεπιθέσεις. Οι ιθύνοντες διαβεβαιώνουν ότι το σύστημα είναι απροσπέλαστο καθώς υπάρχουν πολλαπλές δικλίδες ασφαλείας αλλά ακόμη και εάν επιχειρούνταν χακάρισμα, πάλι υπάρχει τρόπος αντιπαράθεσης των αποτελεσμάτων που θα φεύγουν από τα εκλογικά κέντρα.