Ως νόμιμη φέρεται να χαρακτήρισε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας που κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων

. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εξήγησε ότι το αίτημα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αντιμετωπίζει ζητήματα νομιμότητας από την στιγμή που φέρει ΟΛΕΣ τις απαραίτητες υπογραφές των υπηρεσιακών στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της αρμόδιας εισαγγελέως, διευκρινίζοντας πως πλήρη στοιχεία απαιτούνται μόνο σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος.

Επίσης ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ διέψευσε ότι επί της δικής του θητείας (την περίοδο 2012 – 2015), οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας παρακολουθούσαν τα μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Σαγιά και Στέργιο Πιτσιόρλα. Αρνητική απάντηση έδωσε και όταν ρωτήθηκε αναφορικά με τις παρακολουθήσεις στα γραφεία του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς για την καταστροφή υλικού παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Δραβίλλας φέρεται να είπε πως η διαδικασία είναι τυπική, ότι συνέβαινε και επί ημερών του και πως ο ευρωπαϊκός μέσος όρος τήρησης αρχείων είναι έως 3 μήνες ενώ για την Ελλάδα η περίοδος αυξάνεται από 6 εως 9 μήνες. Τέλος, είπε κατά πληροφορίες, ότι το καθεστώς εχεμύθειας αφορά και τον ίδιο και πως θα μπορούσε να επικαλεστεί το απόρρητο εάν το έκρινε απαραίτητο. Αύριο στις 10:00 το πρωί αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής ο διοικητής της ΕΥΠ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης.