Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πρόκειται την Τρίτη να πραγματοποιήσει περιοδεία στον Έβρο και συγκεκριμένα στη περιοχή που θα γίνει επέκταση του φράχτη, ο οποίος έχει δημιουργηθεί για να αποτρέπονται μεταναστευτικές ροές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, θα ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την φύλαξη των συνόρων και το σχέδιο «Ακρίτας».

Έτσι, θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το περιφερειακό κέντρο του Αεροδρομίου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στις Φέρες, για την παραλαβή 5 οχημάτων για τις αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης των συνόρων, ενώ θα έχει συναντήσεις με τις ειδικές ομάδες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και άλλους παράγοντες.

Επίσης, θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Φυλάκιο 126, τόπο από τον οποίο θα αρχίσει η νέα επέκταση του φράχτη, ενώ θα επισκεφθεί και την νησίδα του Έβρου, στην οποία βρέθηκαν τελικά οι 38 μετανάστες τον Δεκαπενταύγουστο.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωρικάκος, ο σκοπός της αυριανής επίσκεψης του στην μεθοριακή γραμμή του Έβρου είναι διπλός: Αφενός έχει πολιτική σκοπιμότητα, με την έννοια ότι η χώρα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην φύλαξη των συνόρων και αφετέρου για να ενημερωθεί σχετικά με κάθε ενέργεια των αρχών για την πορεία του προγράμματος «Ακρίτας».