«Όλα θα διερευνηθούν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις διαφορετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, «κάτι που δεν παραπέμπει σε συγκάλυψη».

Παραδέχτηκε ότι αυτό που συνέβη είναι ένα πλήγμα για τη Δημοκρατία, ωστόσο «το σφάλμα ανέδειξε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και δεν πρέπει να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων».

Το μέλος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι κανείς (ε.ε. εκτός ΕΥΠ) δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έχει φάκελο που το τεκμηριώνει.

Επεσήμανε μάλιστα ότι από τη στιγμή που δεν περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού ή πολιτικού προϊσταμένου ο,τιδήποτε σχετικό, προφανώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο από την παρακολούθηση.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «για την υπόθεση θα υπάρξει συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και θα έρθουν και πρόσωπα που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση».