«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπαίνει σε συναλλαγές, δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός εταίρος, ούτε για τον κύριο Μητσοτάκη αλλά ούτε και για τον κύριο Τσίπρα που εμφανίζεται ως προστάτης. Και επειδή αναρωτηθήκατε, τι ψηφίζει τελικά όποιος ψηφίζει Νίκο Ανδρουλάκη, σας απαντώ: όποιος ψηφίζει Νίκο Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει προοδευτικές αξίες και θέσεις. Ψηφίζει λύσεις και προτάσεις για τους πολλούς, ψηφίζει προοπτική για τη χώρα, για την εντιμότητα, για τη διαφάνεια, για τη λογοδοσία του δημόσιου βίου. Συνεχίζουμε την αυτόνομη και αυτοδύναμη πορεία με το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των εξελίξεων. Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μίας Πομπηίας που ξεκίνησε με στόμφο και καταλήγει με πάταγο μιας αλαζονικής και επηρμένης πορείας», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης κατά τη διάρκεια της πρo ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων «για τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ πολιτικών αντιπάλων του και δημοσιογράφων».

Και συνέχισε: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν την υπόθεση των υποκλοπών ως ολίσθημα, λάθος, επιχειρησιακή αστοχία. Έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να υποβαθμίσουν το πρωτοφανές περιστατικό της παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών του προέδρου μας, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει άγνοια, αλλά δεν πείθει κανέναν. Ακόμη και σήμερα διά χειλέων του κύριου Μητσοτάκη, ακούσαμε ότι κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις. Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ συνιστούν συνταγματική εκτροπή. Και αναρωτιέμαι: Ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημοσίου βίου παρακολουθούνται; Έχει κανείς απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Δεν ξέρετε κύριε Μητσοτάκη; Δεν ρωτήσατε να μάθετε; Ποιοι νομίζετε ότι σας πιστεύουν ότι δεν ξέρατε;».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «η κυβέρνηση θα πρέπει να δει την πόρτα της εξόδου. Το ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσει με κάθε τίμημα την αλήθεια, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Και αυτό θα γίνει άμεσα, πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τί έγινε, από ποιους έγινε και πότε έγινε. Γιατί στην περίπτωση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού υπό την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου που θέλησε να θέσει σε ομηρία μία ολόκληρη παράταξη, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί το σύνολο του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου».

Ζήτησε μάλιστα πολλές φορές να δοθεί απάντηση «για ποιον λόγο παρακολουθούνταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αποτελούσε μήπως απειλή για την εθνική ασφάλεια; Θέλουμε να μας πείτε ξεκάθαρα τον λόγο. Προφανώς και δεν θα μας το πείτε, γιατί δεν υπάρχει τέτοιος λόγος, δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφαλείας. Καταθέτουμε αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να κατατεθεί εκεί ο πλήρης φάκελος που αφορά τον πρόεδρό μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.