Απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο κατηγορεί την χώρα μας μετά τη νομοθετική ρύθμιση για τις μουφτείες για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κληθείς από το Newsbeast να σχολιάσει την ανακοίνωση αυτή τόνισε: «Σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση έχουν ληφθεί υπόψιν και οι συνταγματικές επιταγές και όλα όσα προβλέπει και περιγράφει το διεθνές δίκαιο βάση των συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα μας».

Ένταση ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν: «Η Ελλάδα είναι αταλάντευτα ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της μιας Κίνας»

Το πολεμικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στην Κίνα και την ΤαΪβάν και πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει και την χώρα μας κλήθηκε επίσης να σχολιάσει ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbeast είπε: «Είναι αυτονόητο ότι ο πλανήτης δεν χρειάζεται άλλες εντάσεις. Υπάρχουν και άλλες αρκετές εστίες έντασης που επηρεάζουν τους λαούς της Ευρώπης και των Ελλήνων πολιτών. Η χώρα μας είναι αταλάντευτα προσηλωμένη στο ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες. Σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα είμαστε πλήρως ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τις θέσεις της ΕΕ. Η Ελλάδα είναι αταλάντευτα ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της μιας Κίνας και από εκεί και πέρα αυτό που για εμάς έχει σημασία είναι να αποφεύγονται εντάσεις να πρυτανεύει η λογική και οι διαφορές να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο».