Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβασε τους τόνους ακόμα μια φορά και λίγη ώρα μετά την τελευταία πρόκληση του, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παριστάνει το θύμα, σχετικά με τις διαφορές που έχει με την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV100 και ανέφερε ότι «υπάρχουν τομείς όπου η Ελλάδα είναι πολύ εξειδικευμένη. Ένα από αυτά είναι ότι η Ελλάδα λέει κλαίγοντας ότι είναι το θύμα όταν έχει το πιο άδικο. Το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο όταν την συμφέρει σε μια διεθνή συμφωνία».

«Εμείς, ως Τουρκία, κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τον δίκαιο σκοπό μας. Για παράδειγμα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου πάνω από τα 6 μίλια των χωρικών υδάτων της. Φυσικά, λέμε το παράλογο αυτό στις επιστολές που γράφουμε. Ακόμη και η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει στην επιστολή της προς το Κογκρέσο ότι αυτό είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «ρωτάμε την Ελλάδα: “Γιατί οπλίσατε τα νησιά, ενάντια στη συμφωνία;” Λένε: “Υπάρχει απειλή από την Τουρκία”. Ρωτάμε ποια είναι η απειλή; Λένε, “Η Τουρκία παραβίασε τον εναέριο χώρο μου”, λένε. Όταν η Ελλάδα εισβάλει στον εναέριο χώρο μας, οι στρατιώτες μας φυσικά θα απαντήσουν. Αλλά ισχυρίζονται ότι έχουν δικαίωμα 10 μιλίων σε χωρικά ύδατα 6 μιλίων και κατηγορούν όλους όσους μπαίνουν».