Στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η Ελλάδα», είπε, «σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες και απαιτεί το ίδιο από τους γείτονές της. Με μυθεύματα και έωλους ισχυρισμούς δεν πλήττονται στο ελάχιστο τα εθνικά μας δίκαια. Κανείς δεν αποδέχεται τους ανυπόστατους τουρκικούς ισχυρισμούς και την επιθετικότητα που οδηγεί την γείτονα σε απομόνωση και περιθωριοποίηση».

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας: «Η χώρα μας είναι δύναμη ασφάλειας ελευθερίας και δικαίου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο συμβάλλοντας καθοριστικά στην εμπέδωση της διεθνούς σταθερότητας. Η αποτρεπτική μας ισχύς είναι υπερεπαρκής προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε λεκτικούς διαξιφισμούς με την Τουρκία οι οποίοι», όπως τόνισε, «είναι αντιπαραγωγικοί και εκτός του κεκτημένου του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Ενημερώνουμε διαρκώς τους διεθνείς οργανισμούς και του συμμάχους μας για την τουρκική επιθετικότητα και βρίσκουμε στήριξη παντού».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Δεν πανικοβαλλόμαστε και δεν εφησυχάζουμε. Η ομολότητα και η εθνική ομοψυχία είναι βασικές μας προτεραιότητες».