Με μια επιστολή που υπογραφόταν από 70 βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου Μάρκους Σόντερ. Το κείμενο της επιστολής, που προσκομίστηκε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούσε επί της ουσίας τη συνδρομή της Ελλάδος προκειμένου η Βαυαρία να καταφέρει να απεξαρτηθεί άμεσα από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο κ. Σόντερ είπε στον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τον ανταποκριτή στη Γερμανία Παντελή Βαλασόπουλο, πως «θέλουμε να έχουμε στενή συνεργασία με την Ελλάδα, ώστε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο. Περιμένουμε από τη χώρα σας να μας δώσει υγροποιημένο φυσικό αέριο αλλά και ενέργεια από άλλες πηγές», εννοώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που διαθέτουμε.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σόντερ ήταν υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας και είχε τηρήσει σκληρή στάση το θέμα της δημοσιονομικής διευθέτησης καθώς είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Grexit, της εξόδου δηλαδή της Ελλάδας από το ευρώ. Παράλληλα τηρεί αυστηρή στάση και κατά της Τουρκίας.