«Αν υπήρχε άλλη στάση της Αστυνομίας τον Δεκέμβριο του 2008, ίσως να είχε χαθεί και άλλος άνθρωπος», δήλωσε στον real fm 97.8  ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπεραμυνόμενος της αμυντικής στάσης που τήρησε εκείνη την εποχή.

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας εκτίμησε ότι υπάρχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. «Υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων αλλά
υπάρχει και διασύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό είναι βέβαιο. Ας
μην ξεχνάμε και δεν θέλω να γυρίσω σε ονόματα, πως είχαν συλληφθεί άτομα
τα οποία φέρονται ότι είναι στον τρομοκρατικό χώρο, ενώ αυτά τα άτομα
είχαν συλληφθεί για εγκληματικές ενέργειες π.χ. για ληστείες».

Απένειμε τα εύσημα του στην αστυνομία: «Εύχομαι με τις συλλήψεις που έχουν γίνει και με το υλικό που έχει βρεθεί να “δέσουν” τα πράγματα, ας το πως έτσι με τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στην αστυνομία, ώστε να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε όλες αυτές τις εγκληματικές ενέργειες. Μετά τον Δεκέμβρη, εκείνο τον τραγικό Δεκέμβρη του 2008, η αστυνομία, με επικεφαλής τότε τον Δημήτρη Χωριανόπουλο, έναν άξιο αξιωματικό, είχε κάνει πολύ καλή δουλειά – εκτός από τους Πυρήνες της Φωτιάς είχε ταυτοποιήσει και άλλα πρόσωπα τα οποία κατεζητούντο από τότε. Ορισμένα από αυτά είναι εκείνα τα οποία βρέθηκαν και σήμερα».