Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα απαλλάσσονται περίπου 700.000 αγρότες και οι συνεταιρισμοί τους από την υποχρέωση να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο τις ενισχύσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν παράνομα κατά τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Μάλιστα προκειμένου να κατατεθεί η εν λόγω ρύθμιση τις προσεχείς η μέρες από το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς στην αρχή οι Βρυξέλλες διαφωνούσαν κάθετα με μια τέτοια προοπτική – θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί τουλάχιστον 3 φορές για παράνομες επιδοτήσεις στους αγρότες.

Επί της ουσίας η ρύθμιση κατέστη εφικτή λόγω των ενισχύσεων που καταβάλλονται στους αγρότες λόγω του πλήγματος που έχουν υποστεί οικονομικά από την πανδημία εδώ περίπου δυόμιση χρόνια. Αγρότες και οι συνεταιρισμοί τους, θα μπορούν να συμψηφίσουν τις ενισχύσεις που επρόκειτο να λάβουν λόγω κορονοϊού, με τα ποσά που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο.