Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη και συνομίλησε με τους σεισμόπληκτους κατοίκους και αναφέρθηκε στην ακρίβεια που σαρώνει την αγορά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ο κόσμος της εργασίας είναι σε απόγνωση και δε βλέπουμε μέτρα στήριξης, παρά μόνο ψίχουλα για πεινασμένους. Τα κόστη στην ενέργεια και μαζί η αύξηση στα καταναλωτικά αγαθά, δημιουργεί ένα κλίμα δραματικό».

Μάλιστα, άκουσε μέλη του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα», εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της περιοχής και εκπροσώπους συλλογικοτήτων, που του εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί. «Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να μεριμνήσουν για τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων, το ρεύμα που εξακολουθούν να πληρώνουν ή τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Πρόκειται για ένα συνδυασμό επιτελικής ανικανότητας και γραφειοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και έλλειψης πολιτικής βούλησης» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου), εκπροσώπους του Σωματείου Χειριστών, των Λιμενεργατών, των Καθαριστριών και άλλων σωματείων. Οι συνδικαλιστικοί φορείς αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στο κύμα της πρωτοφανούς, όπως είπαν, ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά. Ακόμη, από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων επισημάνθηκε η ανάγκη διεύρυνσης του ταμείου ανεργίας για δύο επιπλέον μήνες, προσθέτοντας ότι με τις «υπάρχουσες συνθήκες, οι εργαζόμενοι από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο που θα ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία, οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς εισόδημα».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της περιοδείας του αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» την αύξηση του περασμένου Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, είναι «μεγαλύτερες από αυτές των πρώτων χρόνων των μνημονίων».