Την πρόθεση της Ελλάδας να φιλοξενήσει παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μετέφερε στον Ουκρανό υπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάσκο ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε εχθές με τη συμμετοχή του Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Π& Α. Κυριακού» Εμμανουήλ Παπασάββα, τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η μεταφορά παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και των οικογενειών τους, από την Ουκρανία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με σκοπό την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πρόεδρου του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία και θα μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από την Ουκρανία στην Ελλάδα, καθώς και για τη φιλοξενία των οικογενειών τους στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ ή σε διαμερίσματα κοντά στην Ογκολογική Μονάδα για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επιπλέον ο κ. Λιάσκο αιτήθηκε από τον κ. Πλεύρη να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκατάστασης και αποθεραπείας τραυματιών πολέμου από την Ουκρανία σε νοσηλευτικές δομές της χώρας μας.