Με τη συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων 300 ομιλητών ξεκινάει μεθαύριο Τετάρτη 6 του μηνός το φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου. Λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά της πανδημίας, θα διεξαχθεί φέτος κανονικά στους Δελφούς μετά από δύο χρόνια, και όχι διαδικτυακά.

Προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του επιχειρείν, των δεξαμενών σκέψεων και των πανεπιστημίων θα κληθούν να προβλέψουν τα νέα δεδομένα για τη χώρα μας αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα, σε μία εποχή αν μη τι άλλο αβεβαιοτήτων και ρευστότητας. Άλλωστε ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι «Νέες πραγματικότητες» και στις θεματικές ενότητες ξεχωρίζει φυσικά η γεωπολιτική και η διεθνής ασφάλεια.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, η εικόνα της Ευρώπης στον κόσμο και οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Ρωσίας και Κίνας. Επίσης θα δοθεί έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές, στο ενεργειακό μέτωπο και στην κλιματική αλλαγή. Οι ομιλητές θα κληθούν να… μαντέψουν τί αναμένεται να συμβεί στο μέλλον, και όλα αυτά ελάχιστα μόλις μέτρα από το μαντείο των Δελφών.

Τις εργασίες θα ανοίξει το μεσημέρι της Τετάρτης η κυρία Σακελλαροπούλου ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει το Σάββατο 9 Απριλίου, καθώς θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον νέο γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν.

Ανάμεσα στους μετέχοντες φιγουράρουν τα ονόματα της προέδρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, της γενικής διευθύντριας την νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google Πέγκυς Αντωνάκου, του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του καθηγητή συνταγματικού δικαίου και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, επικεφαλής του οικονομικού γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.