Από το περασμένο καλοκαίρι η επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Παιδείας και ακολούθως Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, έχει αποσυρθεί αθόρυβα από την πολιτική ζωή του τόπου, όπως είχε αποκαλύψει το Newsbeast. Αρχικά είχε παραιτηθεί από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Μετά, παραιτήθηκε και από το ΙΝΣΟΣΙΑΛ (σ.σ. το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία του ΚΙΝΑΛ) και σε συνομιλίες με γνωστούς και φίλους της ξεκαθάριζε πως δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια βουλευτής, όποτε και εάν γίνουν οι εθνικές εκλογές. Μάλιστα το είχε ξεκαθαρίσει και στην τότε πρόεδρο του κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

Με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος όμως από τον Νίκο Ανδρουλάκη, σύμφωνα με πληροφορίες επικρατούν δεύτερες σκέψεις και η Εύη Χριστοφιλοπούλου προετοιμάζει την επαναφορά της. Μάλιστα άνθρωποι από το περιβάλλον της υποστηρίζουν ότι τελικά θα την δούμε κατά πάσα πιθανότητα και πάλι υποψήφια, στον Α’ τομέα Ανατολικής Αττικής.

Μέχρι να γίνουν πάντως οι εκλογές, η ίδια θα συνεχίσει να ασχολείται με την ακαδημαϊκή της καριέρα, καθώς είναι επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που εδρεύει μεν στην Πάτρα αλλά έχει γραφεία και στο κέντρο της Αθήνας. Η εκ νέου προσαρμογή της στα αμφιθέατρα δεν ήταν τόσο απλή. Ξεκίνησε επί της ουσίας το 2019, αφού επί 15 ολόκληρα χρόνια εκλεγόταν ανελλιπώς στην περιφέρεια Αττικής. Ειδικότερα, από το 2004 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 που στήθηκαν για τελευταία φορά οι κάλπες είχε εκλεγεί βουλευτής και στις επτά εκλογικές αναμετρήσεις. Από την στιγμή όπως που δεν εξελέγη πάλι, έκρινε σκόπιμο να γυρίσει στο πανεπιστήμιο.