Την άμεση στήριξη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των βουλευτών του Χαράς Καφαντάρη και Γιώργου Τσίπρα με αναφορά που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση της αναφοράς στηρίχθηκε στην από 9 Μαρτίου 2022 επιστολή του Συλλόγου Μετεωρολόγων Υπαλλήλων ΕΜΥ που γίνεται λόγος για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας οι οποίοι σημειώνουν πως δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και ο αριθμός του προσωπικού βαίνει διαρκώς μειούμενος, παρά το γεγονός ότι απαιτείται 24ωρη τεχνική υποστήριξη και εξελιγμένη υλικοτεχνική υποδομή, οι οποίες επίσης τα τελευταία χρόνια, βαίνουν εκθετικά μειούμενες.

Αυτό που ζητείται είναι:

  1. Άμεση πρόσληψη μετεωρολόγων προγνωστών και παρατηρητών για τη στελέχωση των βαρδιών και των επανδρωμένων μετεωρολογικών σταθμών ανά την επικράτεια.
  2. Άμεση πρόσληψη προσωπικού με ειδικότητα πληροφορικής καθώς και Τεχνικών υποστήριξης μετεωρολογικών σταθμών, radar, σταθμών λήψης δορυφορικών δεδομένων και τεχνικών συντήρησης – επισκευής μετεωρολογικών οργάνων.
  3. Άμεση αύξηση, στον ετήσιο προϋπολογισμό, της χρηματοδότησης για την ΕΜΥ.
  4. Άμεση απόδοση στην ΕΜΥ (ως Πιστοποιημένο Πάροχο ΜΕΤ βάσει προς ισχύουσας Ευρωπαϊκής αλλά και Ελληνικής νομοθεσίας) των μη διατεθέντων κονδυλίων από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Πτήσεων (Eurocontrol)» που προς αναλογούν για την παροχή συνόλου υπηρεσιών προς Αεροναυτιλία.