Μετά την «επίθεση» του ρωσικού ΥΠΕΞ, μέσω της Μαρίας Ζαχάροβα, προς την Ελλάδα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως στη χώρα μας υπάρχει «αντιρωσική προπαγάνδα», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε την απάντησή του.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στο Mega πως: «Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η ΕΕ. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της».

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Είναι μία εισβολή η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς.

Η Ρωσία πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες, ενώ πίστευαν ότι οι Ουκρανοί θα έχουν άλλη στάση»

Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε και την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, όπου καλούσε τους πολίτες να παρακολουθούν το OPEN, λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να παρακολουθούν προγράμματα από όποιο σταθμό θέλουν».