Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή τόνισε ότι ο κορονοϊός δεν πρόκειται να τελειώσει ούτε με πρωθυπουργικά διαγγέλματα, ούτε με υπουργικές αποφάσεις.

«Η πανδημία μπορεί μόνο να περιοριστεί. Κι αυτό, όπως αποδεικνύει η τραγική εμπειρία των δύο χρόνων, μπορεί να γίνει μόνο με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και σε όλους τους κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Αυτά σας λένε, δυο χρόνια, τώρα και οι υγειονομικοί» σημείωσε.

Ανέφερε ότι όσα λέει και κυρίως όσα πράττει η κυβέρνηση «δεν αφορούν την προστασία της υγείας, αλλά την προστασία της καπιταλιστικής οικονομίας και των επιχειρηματικών ομίλων», μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Γι’ αυτό μαζί με τις προσδοκίες περί τέλους της πανδημίας, καλλιεργείτε προσδοκίες από την “απογείωση” του τουρισμού, από την οποία δήθεν πάλι θα ωφεληθούν όλοι. Κρύβετε, όμως, πως ο κορονοϊός είναι εδώ και θα συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία» δήλωσε.

Είπε ακόμα ότι δεν βελτιώθηκε το εισόδημα των εργαζομένων, ούτε των αυταπασχολούμενων μικροεπαγγελματιών, ομοίως και των «βιοπαλαιστών αγροτών, που παραμένουν στα μπλόκα γιατί δεν μπορούν να καλλιεργήσουν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, των εξευτελιστικών τιμών για τα προϊόντα τους και της ΚΑΠ που οδηγεί στο ξεκλήρισμά τους».

«Το λαϊκό εισόδημα, που εξανεμίζεται από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, δεν βελτιώνεται με τις ανακοινώσεις για τα “ψίχουλα του μήνα”, αλλά με αυξήσεις σε μισθούς, σε συντάξεις, με κατάργηση εδώ και τώρα του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, των φόρων στο ρεύμα και τα καύσιμα», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.