Για την πανδημία, τα μέτρα κατά του κορονοϊού αλλά και το ΕΣΥ μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Θάνος Πλεύρης ανακοινώνοντας την παράταση της θητείας των επικουρικών αλλά παράλληλα και προκήρυξη 4.000 θέσεων για νοσηλευτές.

«Τα στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η ”Όμικρον”, που και αυτή είναι επικίνδυνη, κανένας δεν λέει ότι είναι το τέλος της πανδημίας- θα αντιμετωπίζεται με άλλους όρους. Δηλαδή είμαστε πιο κοντά στο ότι συνυπάρχουμε πλέον με τον ιό και όχι στο ότι πρέπει να παίρνουμε έντονα περιοριστικά μέτρα» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όπως είπε, η ένταση του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και σιγά-σιγά θα έχουμε ενώ εντός του Φεβρουαρίου, σαφή αποκλιμάκωση.

«Θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ»

Νοσηλευτής περπατάει σε διάδρομο νοσοκομείου

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι θα υπάρξει παράταση της θητείας των επικουρικών, η οποία θα είναι μεγάλη, μέχρι τα τέλη του χρόνου και θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα».

«Θέλουμε να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ» συμπλήρωσε.