Ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν γνώριζαν ότι ο πρόεδρος του κόμματός τους Αλέξης Τσίπρας θα έπαιρνε σήμερα το λόγο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου προκειμένου να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast η απόφαση πάρθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε ο κ. Τσίπρας με στενούς του συνεργάτες και δεν ενημέρωσε ούτε καν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού προς την κυβέρνηση.

Όπως είπε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πήρε το λόγω εκτάκτως, γιατί θα πρέπει πλέον να καταστεί σαφές ότι δεν αξίζει στους πολίτες, δεν αξίζει στην κοινωνία, δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή.

Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά, «ζητάω σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή μια εδώ και πολλές μέρες γνωστή κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι ολοκληρωτικά και οριστικά το επιτελικό κράτος του κύριου Μητσοτάκη, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας, αφήνοντάς τους στους δρόμους και χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα. Χωρίς βοήθεια, χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν ποτέ στον εξαφανισμένο τις δύσκολες ώρες της κρίσης πρωθυπουργό και έθαψε επίσης αυτός ο χιονιάς και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν την θέληση και τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους, να διδάσκονται από τις ολιγωρίες και τα αποτελέσματα της πολιτικής και των ιδεοληψιών τους».