«Την ανεξαρτησία της ΤτΕ οφείλει να την υπερασπίζεται η ίδια η τράπεζα. Από κει και πέρα είναι στο χέρι της να λάβει τα μέτρα για να καταστήσει τέτοια ζητήματα – αν ισχύουν- ότι δεν θα λαμβάνουν χώρα, αν έλαβαν» σημείωσε κατά τη διάρκεια του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφορικά με το email που έφυγε από συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ προς γνωστό δημοσιογράφο και στο οποίο περιγράφονταν αρνητικές εκτιμήσεις για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο τίθεται θέμα εξάντλησης της πενταετούς θητείας για τον κεντρικό τραπεζίτη μετά από το περιστατικό αυτό, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «από τη στιγμή που βγαίνει κάτι τέτοιο το ζητούμενο είναι να μείνεις στην πράξη, στο κατά πόσο αυτό είναι συμβατό στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης. Ο κεντρικός τραπεζίτης είναι ο κ. Στουρνάρας, εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε μία σχέση η οποία να σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ αλλά και να υπάρχει μια συνεργασία που θα βοηθά και θα προωθεί τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να κάνει την έρευνα για το κατά πόσο αποτελεί προϊόν υποκλοπής. Και στο non paper είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εάν ευσταθεί το δημοσίευμα. Δεν το υιοθέτησε, είπε ότι αν ισχύει θα πρέπει η ΤτΕ να απαντήσει».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΤτΕ μπορεί να δίνει στοιχεία αλλά όχι με τέτοιο πολιτικά χρωματισμένο τρόπο