Για «χειρουργική επέμβαση» μιλούν οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενοι στα τελευταία γεγονότα με τις διαγραφές, τις αποχωρήσεις, την ένταση και την κομματική αναταραχή. «Μια επώδυνη επέμβαση που έπρεπε να γίνει».

Οι ίδιοι βεβαιώνουν ότι όλες οι κινήσεις είχαν σχεδιαστεί καιρό τώρα, «αφού ήταν γνωστά και τα πρόσωπα και οι προθέσεις τους». Καιρό τώρα είχε αποφασιστεί και η λέξη-κλειδί: «αποστασία». Μια λέξη φορτισμένη, για την οποία οι επιτελείς του Αντ. Σαμαρά υποστήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι θα ενοχοποιήσει τις αποχωρήσεις, θα αποτρέψει κάποιες αλλά και γενικά θα φέρει στην επιφάνεια τα… αντιμητσοτακικά αντανακλαστικά της Ν.Δ. Ότι, τελικά, θα χαρακτηρίσει το εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η όλη μεθόδευση, όπως αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η Real News, -με δεδομένο ότι στον «πόλεμο» όλα επιτρέπονται- κρίθηκε κίνηση «σωτηρίας του κόμματος» και έτσι παραμερίστηκαν και οι όποιες ενστάσεις. Η Ρηγίλλης μιλά ήδη για επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης και μάλιστα υποστηρίζεται ότι το όλο ζήτημα σε λίγες μέρες θα θεωρείται λήξαν. Το συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί στο επιτελείο Σαμαρά παραμένουν με το όπλο παρά πόδα.

Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο. Δεν αποκλείουν διόλου εκλογές μέσα τον χειμώνα, πριν από τη συζήτησης των όρων εκταμίευσης της τέταρτης δόσης. Εκλογικός θα είναι, άλλωστε, και ο «ανασχηματισμός» που προετοιμάζεται, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής οργάνωσης και τη δημιουργία κεντρικού επιτελείου άμεσης δράσης.