Παράταση δόθηκε έως τις 18 Δεκεμβρίου στην διανομή self test σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. Επισήμανε δε ότι δεν έχουμε κανέναν θάνατο ατόμου που νόσησε με κορονοϊό τις τελευταίες 15 ημέρες και είχε κάνει και τις 3 δόσεις. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 που έχουν συμπληρώσει 7μηνο από την δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην 3η δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας παρατηρείται έντονη κινητικότητα και έχουν κλειστεί 100.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης από πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ πάνω από 28.000 ραντεβού έχουν κλειστεί για ηλικίες 5-11 ετών από όταν άνοιξε η πλατφόρμα. Ερωτηθείς δε για νέα μέτρα ξεκαθάρισε ότι: «Δεν μελετάμε καινούργια μέτρα, είτε σε σχέση με υποχρεωτικότητα, είτε με νέους περιορισμούς».

Για την εκκλησία

«Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο που αφορά το καθεστώς που πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες. Η πανδημία θα βρεθεί στο επίκεντρο της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber