Νέα βάση φαίνεται πως δόθηκε στις ελληνορωσσικές σχέσεις, όχι μονάχα από τα αποτελέσματα έτσι όπως εκφράστηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο αρχηγών, αλλά και από τις αναρτήσεις στα προφίλ των κοινωνικών δικτύων, αφού τα περισσότερα από τα τιτιβίσματα που δημοσίευε ο έλληνας πρωθυπουργός κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στη Μόσχα αναδημοσίευε εν τάχει ο ρώσσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Φωτιά» είχε πάρει ο προσωπικός λογαριασμός του Αλέξη Τσίπρα στο twitter από την ώρα που έφτασε στη Μόσχα, φωτιά η οποία μεταλαμπαδεύτηκε και στο προφίλ του Ρώσου ομολόγου του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας retweet πολλά από τα σχόλια και τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ήδη από την προηγούμενη της επίσκεψης ανακοίνωση του κ. Τσίπρα, τη συνάντηση του πρωθυπουργού το πρωί με την κόρη της αγωνίστριας της αντίστασης, Ηλέκτρας Αποστόλου, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, μέχρι τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Πούτιν και το σχόλιό του ότι δημιουργήθηκε «μια νέα βάση για τις ελληνορωσικές σχέσεις». Και για του λόγου το αληθές…