«Φαυλοκρατία» καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σημειώνοντας πως «είναι φαύλοι αυτοί που μας κυβερνούν, όσο τουλάχιστον και οι προηγούμενοι».

Μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα FM, σχολίασε αναφορικά με την οικογενειοκρατία στην κυβέρνηση: «Γιατί καθυστέρησαν οι γενικοί γραμματείς; Γιατί κάποιος που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για να έχει τον γενικό γραμματέα της αρεσκείας του και της κομματικής του επιλογής, καθυστέρησε επί ένα μήνα και σαράντα ημέρες όλη την διαδικασία – δηλαδή για δύο μήνες; Τώρα βλέπω και στην έγκριτη εφημερίδα Τα Νέα μισή σελίδα τους συγγενείς. Αποτυχημένους πολιτικούς που εγκατέστησαν σε διάφορες θέσεις! Το φαινόμενο αυτό λέγεται φαυλοκρατία. Είναι φαύλοι αυτοί που μας κυβερνούν, όσο τουλάχιστον και οι προηγούμενοι».

«Το σύνθημα που ακούστηκε χθες “εργατιά, εργατιά, ενωμένη σαν γροθιά”, επειδή έχω ένα προλεταριακό παρελθόν, με έκανε και ανατρίχιασα! Θα τους βρουν μπροστά τους τους εργαζόμενους της χώρας και η μοίρα τους θα είναι να την κλαις. Διότι ο απογοητευμένος εργαζόμενος είναι πολύ πιο επικίνδυνος και πολύ πιο ενοχλητικός από αυτόν που δεν σε πίστεψε ποτέ. Δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο αυτός πού σε λάτρεψε. Ο κόσμος αυτός, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι όλοι και τραπεζοϋπάλληλοι, υπάρχουν και εργάτες σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και αγρότες που δουλεύουν με τα χέρια τους. Αυτοί τα χέρια τους τα σφίγγουν τώρα. Κάποια στιγμή, θα τα χρησιμοποιήσουν κι όχι εναντίον μου, θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον όλων αυτών πού τους δώσανε άθλιες και εξωφρενικές υποσχέσεις, συνεχίζουν και λένε ψέματα και από πάνω είναι αναιδείς και προσβλητικοί σε όσους τολμάνε να τους φέρουν αντιρρήσεις να ασκήσουν οποιαδήποτε κριτική εις βάρος τους», ανέφερε ακόμη ο κ. Πάγκαλος

Σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, την επιτροπή για το χρέος και την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, παρατήρησε: «Γιατί χρειάζεται εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή; Τόση μεγαλορρημοσύνη και κομπορρημοσύνη και ύφος; Ας κάνουμε μια επιτροπή, ας βάλουμε μέσα και μερικούς καθηγητές οικονομικών. Μιλάω για σοβαρή επιτροπή, όχι για καραγκιόζηδες που μάζεψε η κυρία Κωνσταντοπούλου απ’ τα πέρατα της οικουμένης για να φάνε τα λεφτά του ελληνικού κράτους και να περάσουν τις μέρες αυτές σαν διακοπές. Και φέρανε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον ξεφτιλίσουνε. Θέλω να απευθύνω και μια προειδοποίηση στον κ. Παυλόπουλο. Να σταματήσει να πληρώνει συναλλαγματικές. Τον βγάλανε πρόεδρο οι αριστεροί και όσοι τον ψηφίσανε, δεν τους έχει καμία υποχρέωση, ας παρακολουθήσει τον κ. Στεφανόπουλο. Τον κ. Στεφανόπουλο τον έβγαλε πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ και η Πολιτική Άνοιξη, ήταν αρχηγός κόμματος στο παρελθόν ο Στεφανόπουλος και είναι μια σοφή φυσιογνωμία. Δεν λειτούργησε όλη του τη θητεία για να ανταμείψει και να ανταποδώσει σε κανένα πρόεδρο.

Αυτή (σ.σ.: του κ. Παυλόπουλου) είναι συμπεριφορά αθλία του προέδρου της Δημοκρατίας, να πάει να ξεφτιλίζεται σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Τον κάλεσε η πρόεδρος της Βουλής επειδή τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρει κι ο καραγκιόζης αυτό κι ο μικρός Έλληνας. Άλλο ότι δεν μιλάνε…

Η εξεταστική γίνεται για να ηχήσει το καμπανάκι της ποινικής δίωξης και για να καταδιωχθούν και να απειληθούν και να τρομοκρατηθούν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης. Νομίζω ότι αυτό το πράγμα είναι τελείως απαράδεκτο, γιατί, ας πούμε ότι ήταν βλάκας ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Ότι κάνανε βλακείες, οι οποίες μας οδήγησαν να σηκώσουν κεφάλι, τυχαία συνέβη. Για βλακεία δεν έχει τιμωρηθεί κανείς ποτέ, ούτε στην πολιτική ούτε στην καθημερινή ζωή. Η βλακεία είναι ελεύθερη κι αποδεικνύεται ότι είναι ελεύθερη, διότι σήμερα μάς κυβερνούν οι άνθρωποι που προέκυψαν από τη διαδικασία των προσφάτων εκλογών. Είναι πράξη αυτοκτονίας. Ο λαός έχει δικαίωμα να αυτοκτονήσει, δίκιο δεν έχει όμως. Κάνει βλακεία, η βλακεία είναι ελεύθερη, δεν τιμωρείται από επιτροπές και δικαστήρια και διαδικασίες κοινοβουλευτικές. Εάν όμως παραβιάζεις το Σύνταγμα και προβλέπεις και αναπτύσσεις ιδεολογία για τη δημιουργία άλλου καθεστώτος και μέσα στα πλαίσια αυτής της δημιουργίας και της δράσης προκύπτουν διάφορες δυσμενείς και δυσάρεστες συνέπειες, τότε υπάρχει ένα ερωτηματικό: έχεις δικαίωμα να στρέφεσαι εναντίον του υφισταμένου καθεστώτος;».