«Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στον απόηχο του ναυαγίου που σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη (26/10) στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Νενήτων Χίου.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης ανάρτησε φωτογραφίες και βίντεο από την τραγωδία, κατά την οποία τέσσερα παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά και ακόμη ένα άτομα αγνοείται σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Ελληνικού Λιμενικού, 4 παιδιά -όλα μεταξύ 3 και 14 ετών- ανασύρθηκαν νεκρά, 1 άτομο αγνοείται και 22 έχουν διασωθεί και περιθάλπονται στην ξηρά», σημειώνει ο υπουργός.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών απο εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο. Αδίστακτοι λαθροδιακινητές βάζουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες, μη αξιόπλοες λέμβους ανοιχτά της Χίου», προσθέτει ο κ. Μηταράκης σε νέα ανάρτησή του.