Σε τι συμφώνησε με το Στέφανο Μάνο ο Βαρουφάκης

Οικονομική... σύμπλευση μέσω Twitter


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:48
16/02/2015
Σε τι συμφώνησε με το Στέφανο Μάνο ο Βαρουφάκης
4
loading

Σε μία αναπάντεχη... συμφωνία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης με το Στέφανο Μάνο, αναφορικά με το θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την χρηματοδότησή τους αποκλειστικά από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι δημότες.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Μάνος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βούληση να περιορίσει τη διαφθορά και την διαπλοκή, ωστόσο τα μέτρα που προτείνει για την ώρα είναι κατασταλτικά και τιμωρητικά, καθώς αυξάνει τους ελέγχους και τις ποινές.

«Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας. Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος», σημείωσε ο κ. Μάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο εάν καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και όπως αναφέρει «μια τέτοια μεταρρύθμιση θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας».

«Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω» απάντησε μέσω twitter ο κ. Βαρουφάκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar giannis

  Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μαύρη τρύπα. Τα κονδύλια πρέπει να πηγαίνουν σε κεντρικούς εξειδικευμενους φορείς για να αξιοποιούνται καλύτερα.

 2. avatar Mathitis93

  Μίλησε και το μηδέν συν μηδέν ίσον δεκατέσσερα!
  Αλλά τι βλέπω; Η αριστερά και πάλι σέρνεται πίσω από τον νεοφιλελευθερισμό; Τι περίεργο!!!!!!

 3. avatar KRFKLS ΣΥΡΙΖΟ-ΒΟΘΡΟΛΥΜΑ

  ζήτω ο νεοφιλελεύθερος συριζα

 4. avatar Sotiris

  απλά να σημειωθεί ότι οι Δημοτικοί Άρχοντες συναγωνίζονται επαξίως τους Κοινοβουλευτικούς στον αγώνα για εξασφάλιση ιδίου οφέλους ανεξέλεγκτα !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει