Στην Κρήτη βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης (28/9) ομάδες με μηχανικούς, μεταξύ των οποίων και του υπουργείου Υποδομών και πραγματοποιούν αυτοψίες στα κτίσματα που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Τα κλιμάκια των ειδικών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν επισκεφτεί τον δήμο Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο.

Σήμερα ενισχύθηκε το δυναμικό (20 είχαν μεταβεί εχθές) και ο αριθμός των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανήλθε σε 56:

  • 10 μηχανικοί του ΟΑΚ ΑΕ
  • 6 μηχανικοί της ΚΤΥΠ ΑΕ
  • 40 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Οι μηχανικοί κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας).

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη έχει δοθεί προτεραιότητα στην άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής της κατάστασης.

Ζημιές από τον σεισμό στην Κρήτη

Προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών προκειμένου να συνεργαστούν και να διαμείνουν σε ξενοδοχειακές μονάδες

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός από το πρωί γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών προκειμένου οι πληγέντες να συνεργαστούν και να διαμείνουν σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε εγκαταστάσεις κατασκήνωσης κοντά στο Αρκαλοχώρι, σημεία που έχει προβλεφθεί να φιλοξενήσουν κατοίκους της περιοχής

Κρήτη: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης

Στην Κρήτη και στις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό βρίσκεται ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να συνδράμει στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από την ισχυρή σεισμική δόνηση.