Για το κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας» μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (15/9) από την 85η ΔΕΘ η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζοντας πως «όποτε κι αν γίνουν εκλογές, θα συμμετάσχει και θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμπορευτούμε με δυνάμεις που έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ή έχουν ζημιώσει τη χώρα, ή έχουν κοροϊδέψει» είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα πράγμα μας πείθει, ότι όλα τα έκανε για την καρέκλα, τα έκανε για την εξουσία» σημείωσε προσθέτοντας ότι το ΚΙΝΑΛ «έχει κριθεί από τους πολίτες», ενώ για τον κ. Βαρουφάκη, ανέφερε ότι «αλλάζει τις θέσεις σαν τα πουκάμισα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό και στον κ. Χρυσοχοΐδη για τους χειρισμούς τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές και ζήτησε «κρατική μέριμνα» για την αποζημίωση «στο 100%» των πληγέντων.

«Δεν ξεχνάμε, ούτε θα αφήσουμε να ξεχαστεί η καταστροφή και οι ευθύνες, ούτε θα αφήσουμε το καμένο δάσος να μην αναδασωθεί» δήλωσε προβάλλοντας βίντεο από την επίσκεψή της στην Εύβοια την περίοδο των πυρκαγιών.

«Το συγγνώμη δεν σβήνει τις ευθύνες, ούτε τις φωτιές. Και θα πρέπει να υπάρξει ανάληψη ευθύνης, λογοδοσία, απονομή της δικαιοσύνης, η οποία δυστυχώς ακόμη εκκρεμεί» δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημείωσε, ότι εάν είχε υπάρξει μέχρι σήμερα λογοδοσία για το Μάτι, ίσως να είχαν αποφευχθεί οι πρόσφατες καταστροφές.

Για την οικονομία, ανέφερε ότι ο δανεισμός της χώρας, έστω και με φθηνότερα δάνεια, δεν οδηγεί σε ανάπτυξη με κοινωνικής συνοχή και ευμάρεια και ότι, ενώ «το χρέος έχει εκτιναχθεί πάνω από 200% σε ιστορικά υψηλότατα» δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάποια «πολιτική αμφισβήτησης και απομείωσης του».

Τέλος, αναφέρθηκε στις γερμανικές αποζημιώσεις και στην απώλεια του Μ. Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «υπόδειγμα διεκδίκησης και αντίστασης».