Για τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα μας για την εστίαση και τη διασκέδαση με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη (15/9) ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος τονίζοντας πως είναι πιο αυστηρά απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να μπαίνουν στους χώρους αυτούς παιδιά ηλικίας 12-17 ετών – που δεν έχουν εμβολιαστεί – με την επίδειξη αρνητικού rapid test εξήγησε πως αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τους πολίτες άνω των 18 ετών. «Στόχος της κυβέρνησης ήταν να φέρει ισορροπημένα μετρά που σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα και παράλληλα προστατεύουν τη δημόσια υγεία» είπε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στο εστιατόριο οι ενήλικοι πελάτες είναι υποχρεωτικό να είναι εμβολιασμένοι κάτι που δεν ισχύει για το προσωπικό, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι στους χώρους εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας το οποίο θα οδηγήσει σε απολύσεις.

«Η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας» επεσήμανε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Όσοι βρίσκονται είτε στα δεξιά είτε στα αριστερά και θέλουν να δουν την κυβέρνηση να μαλώνει με κοινωνικές ομάδες, δεν θα το δουν» συμπλήρωσε.

«Στόχος είναι να εμβολιαστούν οι 600 χιλιάδες πολίτες άνω των 60 που δεν το έχουν πράξει. Αυτοί κινδυνεύουν από την πανδημία και όχι τα παιδιά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν κινδυνεύουν από τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί» τόνισε.

«Έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν ένα στα πέντε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, δηλαδή 150 χιλιάδες παιδιά» ανέφερε.

«Τα 2/3 της κοινωνίας έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο και το 1/3 είτε το σκέφτεται είτε αρνείται και η κυβέρνηση θέλει να πείσει αυτούς που το σκέφτονται, λέγοντας ότι η πανδημία αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους και η εκστρατεία πειθούς αφορά κυρίως τους πολίτες άνω των 60» εξήγησε.

«Έχουν εμβολιαστεί 6,3 εκατ. πολίτες και έχει νοσήσει 1-1,5 εκατομμύριο. Στόχος είναι να έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία 8-8,5 εκατομμύρια πολίτες» δήλωσε.

Κλείνοντας μιλώντας για τη θέση της χώρας μας επεσήμανε ότι είναι καλυτέρα από την ανατολική Ευρώπη αλλά λίγο χειρότερα από τη δυτική.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.