Τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή συνεχίζει να κατηγορεί ο Γιώργος Παπανδρέου, υποσηρίζοντας ότι αυτές οδήγησαν τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και στα μνημόνια.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Κινήματος υπογράμμισε ότι όλα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για τον τρόπο που οδηγήθηκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι… αστεία.

«Πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα ο Καραμανλής», υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου. και πρόσθεσε: «Εγώ τεχνική βοήθεια ζήτησα από το ΔΝΤ , όλα τα άλλα είναι αστεία».

Απαντώντας στο ερώτημα αν αισθάνεται προσωπική ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. «Με πόνεσαν τα μέτρα. Αν είχα φορολογικό σύστημα δίκαιο θα ήταν εύκολο» επεσήμανε.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το Μνημόνιο ήταν το φάρμακο για τα αίτια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, το 2009, και πως χωρίς το Μνημόνιο η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει. Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πλέον έχει ταυτιστεί με την πιο σκληρή έκφανση της συντηρητικής πολιτικής, ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι για δύο χρόνια «πετροβολούσε την προσπάθειά μας, αλλά μετά την υπηρέτησε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.