«Ο Ρωμανός υποφέρει από τις πιέσεις που του ασκούνται να παίξει ρόλους που δεν του αναλογούν. Δεν είναι άσκηση πολιτικής αυτή, πάνω στις πλάτες παιδιών» ανέφερε στη Βουλή η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα.

Στην ομιλία της επί του Προϋπολογισμού του 2015, η κ.Παπακώστα ξεκίνησε αναφερόμενη στο «εξαιρετικά βαρύ πολιτικό κλίμα που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αταλάντευτη στάση του να υπονομεύει και να απαξιώνει το Κοινοβούλιο, ρίχνοντας σκιές σε βουλευτές και απευθυνόμενος με χαρακτηρισμούς άλλης εποχής σε εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού».

«Η μεγαλύτερη επένδυση γι’ αυτή τη χώρα, είναι η επένδυση στην ομαλότητα και τη σταθερότητα, και όχι στην ανασφάλεια και την αποσταθεροποίηση» τόνισε η κ.Παπακώστα.

Αναφερόμενη στο χώρο της υγείας, η υφυπουργός παρατήρησε πως «τα πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να κάνουν ρεπορτάζ και απλές παραδοχές για την καθημερινότητα – πρέπει να καταθέτουν και τις προτάσεις τους.

Ποιο είναι το εθνικό σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν υπάρχει» διαπίστωσε η κ.Παπακώστα. Από τις δράσεις του υπουργείου της, η υφυπουργός ξεχώρισε στην ομιλία της τον αντιφυματικό εμβολιασμό στα σχολεία, ο οποίος επεκτείνεται και σε όλους τους απόρους και τα ανασφάλιστα νεογνά – όπως επίσης και τις πρωτοβουλίες για την πρόληψη των εξαρτήσεων στους νέους.

«Έχουμε ήδη 74 κέντρα πρόληψης, έχουμε street work, ενώ ο ΟΚΑΝΑ λειτουργεί θεραπευτικές μονάδες μέσα στα νοσοκομεία – και φτιάχνουμε και άλλες. Τη Δευτέρα εγκαινιάζουμε μονάδα και στις φυλακές Κορυδαλλού» ανέφερε η κα Παπακώστα.