Ανοικτό ενδεχόμενο για τοπικά lockdown στους ανεμβολίαστους άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος καθώς σε σχετικό ερώτημα του Newsbeast απάντησε:

«Έχουμε ξαναπεί ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο δεν είναι μια γραμμική κατάσταση. Όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, όπου χρειαστεί και το απευχόμαστε θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown από την στιγμή που υπάρχει όπως έχουμε ξαναπεί η ασπίδα του εμβολίου την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι και πρέπει να την αξιοποιήσουν».

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε δημόσια αποκλείοντας το ενδεχόμενο γενικού lockdown και προαναγγέλοντας τοπικά lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους. «Αν βαθύνει η πανδημία, μέτρα τύπου γενικής καραντίνας δεν θα ληφθούν μόνο για έναν λόγο. Διότι πλέον υπάρχουν οι εμβολιασμένοι, τους οποίους δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε. Ακόμα και στα τοπικά lockdown, θα ακολουθηθεί η ίδια αρχή. Οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να περιοριστούν, αφού δεν κινδυνεύουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.