Τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυποσμηναγούς επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια τελετής στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Το παρών έδωσαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές Αρχές, πρέσβεις ξένων κρατών αλλά και συγγενείς και φίλοι των ανθυποσμηναγών που ορκίστηκαν.

Συνολικά έδωσαν τον νενομισμένο όρκο 65 νέοι και νέες ανθυποσμηναγοί εκ των οποίων οι 54 προέρχονται από την Ελλάδα, οι 6 από την Κύπρο, οι 2 από το Μαυροβούνιο, 1 από την Ιορδανία, 1 από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 1 από τη Ζιμπάμπουε, ενώ ο διοικητής της Σχολής, υποπτέραρχος Αντώνιος Βασιλείου ανέγνωσε την ημερήσια διάταξη με νουθεσίας προς τους νέους που θα ορκίζονταν σε λίγη ώρα. Τιμητικά, πραγματοποιήθηκαν και δύο διελεύσεις από τριάδα αεροσκαφών F-4 της 338 Μοίρας Διώξεως – Βομβαρδισμού.

Πηγή φωτογραφίας: Προεδρία της Δημοκρατίας

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.