Στο μέτρο της υποχρεωτικής απομόνωσης των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων εστίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογραμμίζοντας πως αίρεται, σταδιακά, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των στελεχών, τα οποία υπηρετούν σε αυτά και εμβολιάζονται.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Αποζημίωση του προσωπικού στα πολεμικά πλοία, λόγω αναγκαστικού εγκλεισμού για τον κορονοϊό».

«Το μέτρο» όπως υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «εφαρμόστηκε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τη δραστική μείωση της πιθανότητας διασποράς του ιού SARS-CoV-2 και συναφώς της υγειονομικής κρίσης, στο πλαίσιο διασφάλισης της μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθεσιμότητας των πολεμικών πλοίων».

«Από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπεται ούτε δικαιολογείται η καταβολή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό των πολεμικών πλοίων ή υποβρυχίων, το οποίο προ απόπλου σε αποστολή εξωτερικού ή σε πολυήμερη αποστολή εσωτερικού έχει τεθεί σε περιορισμό ή καραντίνα εντός των μονάδων τους», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.