Νέα μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται να εξαπολύσει αύριο από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου στο στόχαστρο θα μπει και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, τον οποίο θα καταγγείλει για «αυταρχική συμπεριφορά» επειδή την περασμένη Παρασκευή του έκλεισε το μικρόφωνο και δεν του έδωσε το λόγο να μιλήσει μετά το πέρας των επίκαιρων ερωτήσεων.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αντικρούουν το επιχείρημα πως ο κ. Τσίπρας δεν είχε το δικαίωμα να παρέμβει τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, τέλη της περασμενης εβδομαδας, στην αίθουσα της Ολομέλειας, αφού όπως υποστηρίζουν, «είναι πάγια πρακτική να δίνεται ο λόγος ακόμη και σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, πόσω μάλλον σε έναν τέως πρωθυπουργό, ανεξάρτητα εάν το προβλέπει ή όχι ο Κανονισμός της Βουλής».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει λόγο αύριο για θεσμική εκτροπή, ενώ αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική θα τονίσει ότι με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, στόχος είναι να καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να εξυπηρετηθούν τα εργοδοτικά συμφέροντα. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία διάταξη του νομοσχεδίου, καθώς «τα λίγα θετικά άρθρα στο Εργασιακό είναι ο φερετζές για να καλύψει μια πολύ μεγάλη αμαρτία» όπως τονίζεται.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι έχει δοθεί η συγκατάθεση από την Κουμουνδούρου για κινητοποιήσεις, ιδίως το απόγευμα της Τετάρτης, μετά και την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών για 24ωρη απεργία, κάτι που καταγράφεται ως θετική εξέλιξη από την αντιπολίτευση. Να σημειωθεί πάντως ότι η πολυσυζητημένη πρόταση μομφής κατά του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη δεν βρίσκεται πλέον στα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κρίνεται πως το εργασιακό νομοσχέδιο έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο οξύτατης κριτικής από την κοινωνία και άρα προσέθεσε φθορά στην κυβέρνηση.