Σε υψηλούς τόνους και με μαχητικές τοποθετήσεις εκατέρωθεν συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια για το εργασιακό νομοσχέδιο. Από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποφάσισε να αναδείξει το εργασιακό νομοσχέδιο στη μάχη των μαχών εναντίον της κυβέρνησης, προκειμένου να βρει λόγο ύπαρξης».

«Θα χάσετε όμως – τόνισε ο βουλευτής – κι αυτήν τη μάχη γιατί η προπαγάνδα και τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βαθιά φιλελεύθερο και λαϊκό κόμμα που αποσκοπεί στην προστασία του ελληνικού λαού και των εργαζομένων μέσα σε συνθήκες σύγχρονες, προοδευτικές που συνάδουν με την σημερινή ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Το νομοσχέδιο δεν είναι μόνο του Χατζηδάκη. Κακώς στοχοποιείται ο υπουργός Εργασίας. Το νομοσχέδιο είναι της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συλλογικά και της Νέας Δημοκρατίας. Είναι νομοσχέδιο όλων μας, των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Γι’ αυτό και όλοι μας θα το στηρίξουμε δυναμικά και αποφασιστικά».

Σε υψηλούς τόνους και η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή ανέφερε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης πως «είτε ψηφίσετε είτε δεν ψηφίσετε, η κοινωνία γλυτώνει από το «νταβατζιλίκι», όπως το λέει ο λαός, του πάσα ένα συνδικαλιστή που του στερεί τα συνταγματικά του δικαιώματα» και πρόσθεσε «είδατε στο λιμάνι του Πειραιά τους πολίτες πως τους αντιμετώπισαν, όπου ακούστηκε η ατάκα της χρονιάς του αγανακτισμένου επαγγελματία; «Εγώ έχω 5000 ένσημα ρε, τι θα μου πεις εσύ που έχεις 500!». Η εποχή των ΣταμουλοΚολλάδων έριξε οριστική αυλαία!».

Σιμόπουλος για εργασιακό νομοσχέδιο: Όλες του οι ρυθμίσεις είναι λογικές

Ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος αντέτεινε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αυτό το σχέδιο νόμου «δεν δημιουργεί ευέλικτες σχέσεις εργασίας και δεν έχει σχέση η διευθέτηση με τις υπερωρίες οι οποίες αυξάνονται στο μέσο όρο της Ε.Ε». Όλες του οι ρυθμίσεις, είπε ο βουλευτής, «είναι λογικές και κινούνται στο πλαίσιο της κανονικότητας» και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ανέφερε πως «τελικά, παρά τις κραυγές όσων δεν έχουν καταλάβει ότι στην Ελλάδα “εδώ και δεκαετίες κακιά σκουριά δεν πιάνει» και η χώρα προχωρά…».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης, από την δική του πλευρά, μεταξύ άλλων τόνισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να βάλουν την Ελλάδα για τα καλά στον ευρωπαϊκό δρόμο. Να μετασχηματίσουν την Ελλάδα σε μια σύγχρονη χώρα, που είναι πρωταγωνίστρια και δεν ακολουθεί τις εξελίξεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση δε διστάζουν να παίρνουν αποφάσεις, να προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και πρώτα και πάνω από όλα να συγκρούονται με το παλιό και το φθαρμένο και προέβλεψε ότι «και η σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία για τα εργασιακά θα δικαιωθεί με την εφαρμογή της, αλλάζοντας το τοπίο».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος καταλόγισε υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας λέγοντας πως η Οδηγία 1158 της 20ής Ιουνίου του 2019 είναι αυτή που έφερε η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Σημείωσε πως σε τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις (ΟΤΕ, ALPHA BANK, ΗΒΗ και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ) ήδη η διευθέτηση ωραρίου είναι πραγματικότητα. Υπενθύμισε ότι τα υψηλά πρόστιμα σε επιχειρήσεις για εργασιακά θέματα τέθηκαν επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και με υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σήμερα πρόσθεσε πως ο Κωστής Χατζηδάκης έρχεται και βάζει ένα αντίστοιχο πρόστιμο πάρα πολύ υψηλό για όσους παραβιάζουν κανόνες που τίθενται από το νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Καββαδάς, αφού τόνισε πως η κυβέρνηση αναμορφώνει το πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ αναδεικνύει πράγματι τις νέες διαχωριστικές γραμμές. Απέρριψε τις αιτιάσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προσχηματικές κα πρόσθεσε πως «κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τη χώρα πίσω, να μας γυρίσουν 40 χρόνια πίσω». Η εντολή των πολιτών, είπε ο βουλευτής, είναι «να αλλάξουμε τη χώρα. Να απελευθερώσουμε δημιουργικές δυνάμεις. Να την απαλλάξουμε από τα βαρίδια που την κρατούν στο παρελθόν και την καταδυναστεύουν. Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μέρος της εντολής που έδωσαν στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες, τον Ιούλιο του 2019. Μια εντολή που εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή και εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας».